Kinderboeken Brandee het brandweermeisje

1000.01.0102.00
Bestel
  • Beschrijving

Brandee 1 - De Legende van de gouden helm
Brandee 2 - Brandee in de tropen

    De boeken over Brandee zijn voor een brede groep lezers leuk. Het leesniveau komt overeen met niveau 5, wijzelf zeggen dat de boeken geschikt zijn voor kinderen van 8 tot 12 maar volwassenen lezen de boeken  ook met veel plezier voor. De boeken zijn zeker niet alleen voor meisjes!

    Brandee, een stoer en ondernemend meisje, is nog net iets te jong om bij de jeugdbrandweer te kunnen net als haar grotere broer Jan jr.  Ze is fan van de brandweer en woont met haar ouders en broer in een dorpje vlakbij de plaatselijke brandweerkazerne. Met haar beste vriendin Jet en haar hondje Fooks beleeft ze tal van spannende avonturen. Wil je een mooi uitgevoerd educatief kinderboek lezen, waarin bij de promotie ook aandacht wordt besteed aan brandveiligheid en dierenwelzijn, met zelfs een bezoek van de schrijfster op school? Ga dan voor deze populaire kinderboekenserie!

    Kinderboeken uit de serie

    De Nederlandse kinderboekenserie 'Brandee het brandweermeisje' bestaat inmiddels uit twee delen. In het eerste deel (2017): 'De legende van de gouden helm' maken we kennis met Brandee, haar gezin en Fooks de hond. Ook Jet, de beste vriendin van Brandee, speelt een belangrijke rol in dit kinderboek waarin Brandee met haar op avontuur gaat terwijl ze een spreekbeurt over de brandweer voorbereidt. In het tweede deel (2018): 'Brandee in de tropen' verlaat het gezin het dorp en gaat onverwachts op vakantie in de tropen. Samen met Jan jr. speelt Brandee in dit kinderboek, met aandacht voor dierenwelzijn, de hoofdrol bij het redden van beschermde dieren. Hoe dit allemaal afloopt moet je zelf maar lezen :-) dat verklappen we nog niet. De kinderboeken over Brandee zijn ook zeer geschikt om voor te lezen.